Bancontact, de meest gebruikte betaalmethode in België.

Bancontact

Laat je door CardGate adviseren over Bancontact, de meestgebruikte online betaalmethode in België. Met Bancontact betalen Belgische consumenten met hun eigen bankkaart of Bancontact-app. De betalingen zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

Bancontact is in België marktleider op het gebied van elektronische betalingen. Bancontact zorgt ervoor dat het te betalen bedrag wordt verplaatst van de rekening van een betaler naar de rekening van een ontvanger. Voor een kaarthouder gebeurt dit via de bank die de kaart heeft uitgegeven, voor een webshop via de leverancier van de online betaalmethode.

Hoe werkt Bancontact?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met Bancontact te willen betalen. De betaalopdracht staat reeds klaar en de consument autoriseert de betaling door de kaartgegevens en een pincode in te voeren. Het bedrag wordt afgeschreven van de betaalrekening van de consument en de webshop wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald. Met de Bancontact-app kan de consument ook mobiel betalen. Dat werkt met een QR die automatisch op het beeldscherm verschijnt.

Wie kan betalen met Bancontact?

Alle Belgische consumenten die beschikken over een Bancontact bankkaart van ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Record Bank en VDK Spaarbank kunnen hun online aankopen betalen met Bancontact en Bancontact QR.

Hoe kan ik Bancontact op mijn webshop installeren?

Dat kan heel eenvoudig met de webshop-kassa van CardGate! Kijk snel naar de beschikbare plug-ins. Het logo van Bancontact hebben we ook voor je klaar staan.

Vragen? Bel gerust, wij staan altijd voor je klaar.
+31 (0)88 12 62 888