iDEAL, de meest gebruikte betaalmethode in Nederland.

iDEAL

Laat je door CardGate adviseren over iDEAL, een Nederlandse standaard voor internetbetalingen. Met iDEAL betalen Nederlandse consumenten hun aankopen op internet via hun eigen online bankomgeving. Het is in Nederland de meest gebruikte online betaalmethode. Betalingen met iDeal zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

iDEAL werd in 2005 opgericht door Currence omdat er destijds in Nederland geen universeel geaccepteerde online betaalmethode was zonder hoge transactiekosten. Transacties met iDEAL zijn voor consumenten kosteloos.

Hoe werkt iDEAL?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met iDEAL te willen betalen. Nadat de eigen bank is geselecteerd, wordt de consument doorgeleid naar internetbankieren van de eigen bank. Daar staat de betaalopdracht reeds klaar. De consument autoriseert de betaling, het bedrag wordt afgeschreven en de consument en de webshop worden geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met iDEAL?

Alle Nederlandse consumenten die internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Rabobank, SNS Bank, RegioBank, ING, KNAB, Friesland Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers kunnen hun online aankopen betalen met iDEAL.

Hoe kan ik iDEAL op mijn webshop installeren?

Dat kan heel eenvoudig met de webshop-kassa van CardGate! Kijk snel naar de beschikbare plug-ins. Het logo van iDEAL hebben we ook voor je klaarstaan.

Vragen? Bel gerust, wij staan altijd voor je klaar.
+31 (0)88 12 62 888