S€PA éénmalige of
doorlopende machtiging.

SEPA machtiging

Laat je door CardGate adviseren over SEPA-incasso / Domiciliëring, een eenmalige of doorlopende machtiging. Dit is de meest ideale en eenvoudigste methode om je klanten eenmalig of periodiek te laten betalen. Met name voor abonnementen is deze betaalmethode geschikt. SEPA-incasso is beschikbaar in alle 34 landen* die bij SEPA zijn aangesloten.

Door middel van een machtiging (of in België Domiciliëring) geeft je klant toestemming om een bedrag van zijn of haar rekening af te schrijven. Die machtiging kan eenmalig zijn, maar ook doorlopend. Met een doorlopende machtiging geeft je klant toestemming om dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks een bedrag af te schrijven. Een doorlopende machtiging kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor afbetalingen of abonnementen, maar ook om contributie te incasseren van de leden van clubs, sociëteiten en verenigingen.

Hoe werkt online betalen met SEPA-incasso?

De consument plaatst een bestelling voor een product, dienst of abonnement bij een webshop en geeft aan eenmalig of periodiek te willen betalen door middel van SEPA-incasso. Dan verschijnt op het scherm een formulier dat de klant eenvoudig kan invullen.

Bij een eenmalige machtiging geeft de klant toestemming om eenmalig een bedrag van zijn of haar bankrekening af te schrijven. Bij een doorlopende machtiging geeft de klant toestemming door een eerste (aan)betaling te doen met een andere betaalmethode, zoals iDEAL, Mister Cash of creditcard. Op basis van deze eerste betaling kunnen vervolgens automatische herhaal-incasso’s worden uitgevoerd.

Wanneer de toestemming is verleend door de klant, wordt dit direct per e-mail of via een webshop-terugkoppeling aan de webshop doorgeven.

Wie kan betalen met SEPA incasso?

Alle consumenten met een bankrekening in een van de 34 SEPA-landen kunnen online betalen met SEPA-incasso.

Hoe kan ik SEPA-incasso op mijn webshop installeren?

Dat kan heel eenvoudig met de webshop-kassa van CardGate! Kijk snel naar de beschikbare plug-ins. Het logo van SEPA-incasso hebben we ook voor je klaar staan.

 

*België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland), Zweden en Zwitserland.

Vragen? Bel gerust, wij staan altijd voor je klaar.
+31 (0)88 12 62 888