De populairste betaalmethoden in Duitsland

Online verkopers dienen te voldoen aan de betalingsvoorkeuren van hun klanten. Afhankelijk van de doelgroep, marktsegment en land kunnen deze erg afwijken. Deze blog geeft inzicht in de betaalmethoden die aangeboden moeten worden voor de Duitse markt.

Vermijd een hoog bouncepercentage door verkeerd gekozen betaalmethoden

De juiste betaalmethoden kiezen kan de sleutel tot succes zijn in e-commerce, voorkom een hoog bouncepercentage als gevolg van verkeerd gekozen betaalmethoden. 
Vooraf heeft een klant al behoorlijk wat tijd geïnvesteerd om producten en prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken, uiteindelijk zijn de gewenste artikelen in het winkelwagentje geplaatst en nu wil de klant betalen. Indien de betaalmethode die deze klant prefereert niet wordt aangeboden, kan dit ertoe leiden dat de klant de aankoop annuleert en naar een concurrent gaat die de betaalmethode wel aanbiedt.

Verkopen in Duitsland

Wanneer een online retailer besluit zijn goederen in Duitsland te verkopen, dan moet hij eerst de doelmarkt verkennen. Studies tonen aan dat Duitse klanten de meest actieve online-shoppers in Europa zijn. Ongeveer 80% van de consumenten koopt maandelijks of vaker producten via internet. Bovendien vertrouwen ze meestal op veilige en gevestigde betaalmethoden en ze vinden het lastig om vertrouwen te hebben in nieuwe en onbekende betaaloplossingen.

Hoe betalen Duitse consumenten voor hun online aankopen?

1. PayPal 52%
2. Op rekening 26%
3. Creditcard 12%
4. Direct debit (incasso) 10%

PayPal

PayPal behoort nog steeds tot de populairste betaalmethoden. Deze betaaloplossing behoort tot de zogenaamde eWallet systemen en staat bekend als een rolmodel die de Duitse markt snel overtuigd heeft. Betalen met PayPal is veilig, snel en gemakkelijk. De klant kan inloggen met een e-mailadres en wachtwoord. Met slechts één klik/tik wordt de betaling verwerkt. Het bedrag wordt van het PayPal-account afgetrokken en de verkoper ontvangt een melding dat de bestelling is betaald.

Op rekening

In Duitsland staat betalen op rekening op de tweede plaats met 26%. Dit omvat onder andere de bekende betaalmethoden AfterPay en Klarna. Deze oplossingen genieten een grote populariteit vanwege hun klantvriendelijkheid. De consument kan de door hem gewenste artikelen zonder risico bestellen en betaalt pas nadat hij de goederen heeft ontvangen. Vooral in het modesegment is deze betaalmethode zeer populair. Kleding kan bijvoorbeeld thuis worden gepast zonder betaling vooraf.

Creditcard

Ook het betalen met een creditcard heeft een belangrijke rol. Ongeveer 20% van alle consumenten is in het bezit van een creditcard. Dit is een groot aantal potentiële klanten die online verkopers niet moeten negeren. Ook biedt creditcardbetaling veel voordelen wanneer verkopers hun goederen verkopen aan zakelijke klanten

Incasso

Incasso-oplossingen zijn ook een onmisbaar onderdeel geworden. De klant kan deze optie gemakkelijk instellen via zijn eigen internetbankieren. Dit maakt het een zeer eenvoudig te gebruiken en laagdrempelige betaalmethode. Betalingen zijn 100% gegarandeerd. Het is ook zeer geschikt voor terugkerende betalingen. Leveringen worden alleen gedaan op basis van vooruitbetaling.
Bovendien neemt de incasso betaaloplossing SOFORT Banking snel in populariteit toe. De consument plaatst een bestelling in een online shop en kiest ervoor om te betalen met SOFORT Banking. Na het selecteren van het eigen land en de bank, komt de consument in de beveiligde betaalomgeving van SOFORT Banking waar de betaalopdracht wordt voorbereid. Hierdoor zijn alle gebruikers van internetbankieren potentiële klanten.

Wilt u met ons in gesprek over het uitbreiden van uw online activiteiten naar het buitenland? Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste betaalmethoden.

Vragen? Bel gerust, wij staan altijd voor je klaar.
+31 (0)88 12 62 888